Klamydiatesti kotona – 3 syytä tehdä testi itse

On totta, että Suomessa voi helposti käydä testauttamassa itsensä sukupuolitautien varalta erilaisilla klinikoilla tai lääkärissä. Aina ei kuitenkaan ole aikaa jonottaa klinikalla tai odotella tuloksia yli viikon ajan, kun haluat tietää mahdollisesta tartunnasta välittömästi. Kotitesti ei suinkaan ole huonompi idea, ja voit tilata sen nopeasti ja helposti.

 

Vaikka on olemassa monia syitä tehdä testi itse, olemme listanneet kolme yleisintä syytä tehdä klamydiatesti kotona:

1. Nopeus

Lääkäreille ei aina saa aikaa edes samalla viikolla, klinikoilla voi joutua jonottamaan tuntikausia ja yksityinen lääkäri voi viedä pitkän pennin. Siksi kotona tehtävä klamydia testi voi olla nopeampi vaihtoehto. Jos esimerkiksi tilaat testin, saat sen kotiovellesi jo parissa päivässä! Voit tehdä testin heti ja saat tulokset vain 15-20 minuutissa – lääkäri ei yleensä voi antaa tuloksia näin pian.

2. Helppous

Kotitesti on erittäin yksinkertaista tehdä itsekin. Saat klamydia testi pakkauksen mukana kaiken tarvittavan sekä käyttöohjeet. Näyte otetaan naisilta kohdunkaulalta tai virtsasta ja miehiltä virtsaputkesta tai virtsasta – ohjeet opastavat testin tekemiseen alusta loppuun asti.

3.  Anonyymi testi

Klinikalla käynti voi tuntua kiusalliselta, sillä et varmaankaan halua törmätä tuttuihin testiä odotellessasi. Kotiin tilattava klamydia testi on täysin anonyymi, sillä sen pakkaus ei kerro ulospäin, mistä testi on tulossa tai mitä se sisältää.