Coworking-tilat ovat tulleet suosituiksi

Yrityksen toimitiloja mietittäessä on hyvä kartoittaa myös vaihtoehtoja perinteisille toimitiloille. Yksi nykyaikanen vaihtoehto on coworking-tila, jossa työntekijät pääsevät työskentelemään yhteisissä työtiloissa. Coworking-tilat ovat tulleet suosituiksi etenkin etätöiden lisääntyessä, koska työntekijät haluavat välillä päästä työskentelemään myös ns. ihmisten ilmoille ja sosiaaliseen ympäristöön oman kotinsa sijaan. Coworking-tilat saivat alkunsa Yhdysvalloista, jossa useat freelancer-työntekijät ja startup- yritykset ovat hyödyntäneet niitä jo kauan. Coworking-tilat ovat yhä suositumpi vaihtoehto myös suomalaisten yritysten keskuudessa. Niissä onkin paljon hyviä puolia. Esimerkiksi työntekijät pääsevät tässä sosiaalisessa ympäristössä verkostoitumaan helposti ja siihen se juuri onkin hyvä väline. Yritysten välinen vuorovaikutus lisääntyy ja erityisesti saman alan yrityksen voivat hyötyä paljonkin tutustuessaan toisiinsa coworkingin merkeissä. Coworking-tilojen tarjoaminen työntekijöille on usein hyvin positiivinen asia ja se lisää työntekijöiden viihtyvyyttä ja hyvinvointia. On mukavaa, jos työntekijät tietävät, että on olemassa tila, johon he voivat mennä työskentelmään tarvittaessa. Coworking-tilat eivät sovellu kaikille toimialoille ja esimerkiksi sellainen työ, jossa joutuu puhumaan asiakkaiden kanssa paljon puhelimessa, voi olla rajoite coworking-tilojen vuokraamiselle. Toisaalta nykyisin näitä tiloja pystytään räätälöimään helposti yritysten tarpeisiin ja coworking-tiloihinkin voi saada vaikkapa hiljaisia tiloja puhelinkeskusteluja varten.

Coworking-tilojen sisältö voi vaihdella paljonkin. Toiseen voi kuulua vaikkapa pelkkä ilmainen WiFi-liittymä ja toiseen henkilökuntaa, ilmainen kahvi jne. Tilojen palvelut voivat siis vaihdella paljonkin. Coworking-tilat ovat Suomessa suosittuja erityisesti Helsingissä, jossa on paljon tarvetta tällaisille tiloille. Yrityksen toimitilaratkaisuna coworking-tilat voivatkin olla työntekijöitä kiinnostava vaihtoehto.Coworkin-vaihtoehto sopii erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille. Jos yrityksen henkilökuntaan kuuluu vain muutama henkilö, voi olla turhaa vuokrata kokonaista kiinteistöä heidän käyttöönsä. Coworking-tilat ovat tällaisessa tilanteessa hyvä vaihtoehto, joka ehdottomasti hyödyttää sekä työntekijöitä sosiaalisessa puolessa ja yritystä joustavuudessaan ja edullisuudessan. Coworking-tiloja on saatavilla kaupunkien keskustoista hyvin kulkuyhteyksien ääreltä ja paikoista, joista oman kiinteistön tai toimitilojen vuokraaminen tulisi yritykselle muutoin hyvin kalliiksi. Ne voivat myös nostaa yrityksen imagoa, sillä coworking on nykyisin hyvin trendikästä.

Coworking-tiloissa on myös positiivista se, että ne ovat usein hyvin edulliset yritykselle. Hinta voi olla reilustikin halvempi kuin tavallisessa toimistossa. Coworking-tilat on myös näppärät siirtää jonnekin toiseen pisteeseen tarpeen vaatiessa ja joustavat hyvin yrityksen tarpeen mukaan.  Enää ei ole tarvetta tehdä pitkiä vuokrasopimuksia, sillä coworking-tiloja voi vuokrata hyvinkin lyhyeksi aikaa. Myös niiden kokoa pystyy muuttamaan tiimin kasvaessa tai pienentyessä. Tiloja on saatavilla ympäri Suomea ja niitä löytyy kätevästi MatchOfficen kautta. Sivustolle voi asettaa toimitilavahdin, joka lähettää sinulle heti viestin, kun kriteerisi täyttävä toimittilailmoitus tulee markkinoille. Voit rajata hakua esimerkiksi toimitilojen koon, paikkakunnan ja tyypin mukaan ja saat tuoreimmat päivitykset sähköpostiisi. Voit myös olla yhteydessä suoraan MatchOfficeen ja he hoitavat etsimisen puolestasi.